2- Daha sonra kaynattığınız suyu demliğe dökün ve kapağını kapatın.
3- Sıcak suyu döktüğünüzde oluşan kabarcıkları demlik kapağıyla alın.
4- Sabah akşam 1 fincan bardakta aç karnına kullanmanız tavsiye edilmektedir.
Oolong çayı da üretimi sırasına, yaprakların fermantasyon süresi ile yeşil çay’dan çok daha uzun siyah çay’dan daha kısadır. Bununla birlikte Çin, Tayvan ve Japonya’da geleneksel olarak içilen Çin’in fuan bölgesine özgü olan oolong çayı, Avrupa kıtasına 19.yy’da gelmiş ve sağlıya faydaları ile birlikte çok kısa sürede popüler hale gelmiştir. Yağ yakımına yardımcı olup, metabolizmayı hızlandırırken kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar.
0 yorum:
Yorum Gönder